Home » Соопштение » ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ДРЖАВНА МАТУРА 2013

ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ДРЖАВНА МАТУРА 2013

Екстерните испитите за јунскиот испитен рок за државната матура во 2013 година ќе се спроведат на:

– 08.06.2013 година (сабота) со почеток во 10 часот – македонски јазик и литература, албански јазик и литература и турски јазик и литература;

– 11.06.2013 година (вторник) со почеток во 10 часот – математика, англиски јазик, француски јазик, германски јазик, руски јазик, филозофија и естетика.

Препораки за мајчин јазик за државна матура 2013

Препораки за мајчин јазик за државната матура во 2013 година

Препораки за мајчин јазик за државната матура во 2013 година на албански јазик